2010. január 18., hétfő
Hozzávalók:
- 6 friss tojás sárgája és fehérje
szétválasztva,
- 25 dkg vaj,
- 25 dkg cukor,
- 4 evőkanál kakaó,
- 4 evőkanál rum,
- 4–5 banán karikázva
(más gyümölcsökből is jó, főleg vegyesen),
- csipetnyi só,
- kb. 50 dkg babapiskóta.
(sütés nélkül)
A tojássárgákat a cukorral és vajjal habosra mixeljük, kanalanként hozzáadjuk a kakaót, rumot. A fehérjét a csipetnyi sóval keményre verjük és hozzáadjuk a kakaós-rumos masszához. (sűrűbb de kenhető krém kell hogy legyen). A forma aljára és oldalára szorosan egymás mellé lerakjuk a piskótákat, rákenünk a krémből, banánkarikákat (más gyümölcsdarabokat, szeleteket) helyezünk rá, majd ismét krémet és babapiskótát teszünk rá. A forma nagyságától függően 2–3 réteget rakhatunk le. A babapiskótával fejezzük be, fedjük le alufóliával és tegyük egy napra a hűtőbe.
Tálalás előtt kifordítjuk a formából és díszítjük. Ízlés szerint ízesíthetjük, díszíthetjük tejszínhabbal, gyümölccsel, reszelt csokival.
Kategória: Desszertek |
feltöltötte: ketti |
Ízisz-torta II. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2010. január 17., vasárnap
Hozzávalók:
8 vékony szelet sonka,
2 db zöld banán,
fél citrom,
vaj,
8 szelet pirítós
(meleg előétel, vagy könnyű vacsora)
Egy kivajazott tepsibe tegyük egymás mellé a sonkaszeleteket, karikázzuk rá a banánt, csöpögtessünk rá citromlevet és süssük 10-12 percig középmeleg sütőben. Ha kész, pecsenyeszedő lapáttal tegyük a kenyérszeletekre és morzsoljunk a tetejére egy kevés vajat. Tehetünk rá tükörtojást is, vagy sajtot (különlegesen finom egy kevés rokforttal).
Kategória: Előételek, ízelítők |
feltöltötte: ketti |
Sonkás pirítós banánnal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2010. január 17., vasárnap
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt sajt,
- 10 dkg trappista sajt,
- 10 dkg ementáli sajt,
- 10 dkg edámi sajt,
- 1–2 db alma,
- 1–2 db banán,
- 2–3 dl natúr joghurt,
- 1 répa,
- fűszerek ízlés szerint.
(hideg előétel vagy „utóétel”)
A sajtokat és a gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a gorombára gyalult répát és a joghurtot. Fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük és legalább 2–3 órányit érleljük hideg helyen.
(Más sajtokkal is szabadon variálható.)
Kategória: Előételek, ízelítők, Saláták |
feltöltötte: ketti |
Sajtsaláta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva