Fokhagymás csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • egy közepes csirke földarabolva,
  • 10-12 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 babérlevél,
  • 2 db tyúkhúsleveskocka,
  • 2-3 evőkanál rizs,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 tojás sárgája,
  • kb. 1 dl tejföl,
  • 1 evőkanál összevágott petrezselyemlevél.

A csirkét feltesszük főni, kb. 25-30 perc alatt puhára fő. Akkor a húst kivesszük, nagyjából kicsontozzuk és félretesszük. Beletesszük a levesbe a leveskockát és a rizst, kicsivel később a babért és a szétzúzott fokhagymát és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Akkor a tojássárgáját elkeverjük a liszttel, tejföllel és egy kevés vízzel, majd lassan belecsurgatjuk a levesbe. Jól összemelegítjük és visszatesszük bele a húst. A tetejét meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.