Goi-Ga

Hozzávalók 6-8 személyre:

  • 1 csirke,
  • 2-3 evőkanál só,
  • 1 kisebb fej káposzta,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 3 evőkanál ecet,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 friss erős paprika,
  • 2 evőkanál vágott petrezselyemlevél
    (vagy korianderlevél).

(vietnami csirkesaláta – Juhászné Marikától)

A csirkét gőzön párolja puhára, hagyja kihűlni, majd bőrőzze le, csontozza ki, húsát aprítsa gyufányi darabkákra. A káposztát, hagymát és paprikát vágja finomra. A káposztát 2-3 evőkanál sóval szórja be, hagyja állni. Serpenyőben hevítse föl az olajat, rajta pirítsa a hagymát világosbarnára. Kis tálban keverje össze az ecetet, cukrot és 1 evőkanál sót. Öblítse át a káposztát, csöpögtesse le. Öntse rá az ecetes levet, tegye rá a paprikát, petrezselyemzöldet, hagymát és csirkét, jól keverje össze. Tálalhatja melegen vagy hűtve, egyedül vagy rizzsel, nudlival.