Halászlé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg ponty,
  • 1 kg vegyes apróhal (keszegfélék, kárász, törpeharcsa),
  • ha van, ½ kg ikra és tej,
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál pirospaprika,
  • só, csipetnyi bors,
  • egy evőkanálnyi zsiradék,
  • ízlés szerint erőspaprika.

(ahogy én főzöm)

A gorombára vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, rátesszük az apróhalat, a ponty fejét-farkát, sót, borsot és a pirospaprika felét. Felengedjük kb. 2 l vízzel. Addig főzzük, míg a gerincéről leválik a hús.
A levet leszűrjük, a halak húsát átpasszírozzuk és visszatesszük a lébe, beletesszük a felszeletelt pontyot, ikrát, rászórjuk a paprika másik felét és készre főzzük (kb. 25-30 perc).