Májragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg máj (disznó, borjú, csirke, liba
    – vegyesen is finom),
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • 2 evőkanál szójaszósz,
  • só, bors,
  • 1 csapott evőkanálnyi összevágott
    petrezselyem- vagy korianderlevél,
  • majoránna,
  • pici olaj.

A hagymát apróra felszeleteljük, az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt májat, és együtt pirítjuk, míg a máj szépen kifehéredik. Borsozzuk, és felöntjük egy pohár vízzel. Amikor a víz már majdnem teljesen elfőtt, hozzáöntjük a bort, a szójaszószt, és beletesszük a petrezselyem- vagy korianderzöldet, majoránnát. Pár percig még főzzük és a legvégén szükség szerint sózzuk, de figyeljünk, mert szójaszósz sós, ezért csak óvatosan!

Rizzsel, zöldséges rizzsel remek.