Távolkeleti húsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sovány marhahús,
  • 10 dkg rizstészta,
  • 1 evőkanál szójaszósz,
  • 1 pohár (kb. 1,5 dl) édes fehérbor,
  • só, bors,
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt gyömbér,
  • 1 db csillagánizs összetörve,
  • egy csipetnyi fahéj,
  • 1 kisebb szál póréhagyma,
  • chilipaprika ízlés szerint,
  • ½ l csontlé, vagy húsleves,
  • 2 evőkanálnyi olaj.

A marhahúst nagyon vékony csíkokra szeleteljük és a fölforrósított olajban jól kifehérítjük. Ráöntjük a csontlevest, pár perc múlva a földarabolt pórét, befűszerezzük és puhára főzzük. Végül hozzáöntjük a bort, a szójaszószt, kiforraljuk és vékony rizstésztát főzünk bele (3-4 perc).

Ízlés szerint teszünk bele chiliport.