Toszkán bableves

Hozzávalók:

  • 1 hagyma,
  • 1 piros és
  • 1 zöldpaprika,
  • 1 doboz fehér bab (40 dkg),
  • fél evőkanál olivaolaj,
  • fél csilipaprika,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 paradicsom,
  • 1 l zöldségleves,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 kis csomó bazsalikom,
  • reszelt parmezán.

(Zuppa di fagioli – konzervből)

A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A paprikákat megtisztítjuk, kicsumázzuk, apróra vágjuk, az apróra vágott chilivel együtt a hagymára dobjuk és tovább pároljuk. A babot leszűrjük, a fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Mindkettőt hozzáadjuk a hagymás paprikához. A paradicsomot megmosom, apróra vágjuk, pürésítjük és a zöldséglevessel együtt szintén hozzáadjuk. A levest felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig főzzük. Apróra vágjuk és hozzáadjuk a bazsalikomot (néhányat félreteszünk a díszítéshez). Reszelt parmezánnal megszórjuk és bazsalikomlevelekkel díszítjük.