Túrótorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg sütőmargarin,
  • 30 dkg porcukor,
  • 5 tojás sárgája,
  • 50 dkg túró,
  • 1 csomag zselatin,
  • 1 dl víz,
  • 1,5 dl tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • idényjellegű gyümölcs, vagy befőtt,
    esetleg 5–6 dkg előzőleg beáztatott mazsola.

(kényelmesen, gyorsan)

A margarint a cukorral, vanilincukorral és a tojások sárgájával egyenletesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót is. Ezután a tejet és a vizet összeöntjük, fölmelegítjük. Amikor már langyos, beleszórjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg az teljesen föloldódik. Ha kész, hozzáöntjük a túrós masszához, jól eldolgozzuk és tortaformába töltjük. Ezután szórunk bele a gyümölcsöt, kb. 20–30 dkg-nyit. Hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára, hogy jól megszilárduljon.