Vacsora

Hozzávalók:

  • 8 vastagabb szelet sonka,
  • 25 dkg csemegekukoricakonzerv,
  • 25 dkg zöldborsókonzerv,
  • 4 nagyobb krumpli,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 6 tojás,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 evőkanál olaj,
  • vegeta, szerecsendió.

A krumplit héjában megfőzőm, megtisztítom, kockákra vágom, a sárgarépát szintúgy. A krumplit, borsót, répát, kukoricát összekeverem. Egy tepsi aljára rakom a sonkaszeleteket, elterítem rajta a gezemicét, meglocsolom az olajjal és sütöm 10-15 percig. A tejfölt a tojásokkal, liszttel, reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval, vegetával alaposan elkeverem és ráöntöm a zöldségekre. Újabb 10 perc sütés és lehet enni.

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db (kb. 50-60 dkg) csirkemell,
  • 15-20 dkg csirkemáj,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 3 dl tejszín,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 10-15 dkg főtt csemegekukorica,
  • 10-15 dkg zöldborsó,
  • 1 evőkanál friss, vagy
    egy csapott kávéskanál szárított tárkony,
  • szerecsendió, ételízesítő.

Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott csirkemellet. A csirke fehéredéséig pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5 l liter forróvízzel. Ételízesítővel, reszelt szerecsendióval és szükség szerint sóval ízesítjük. Amikor a csirke már majdnem jó, beletesszük a kukoricát, a borsót (lehet fagyasztott és konzerv is), félbevágott májakat és a tárkonyt. Ha megfőtt a borsó és a kukorica, a liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük és kiforraljuk.