2009. április 5., vasárnap
Hozzávalók:
- 8 vastagabb szelet sonka,
- 25 dkg csemegekukoricakonzerv,
- 25 dkg zöldborsókonzerv,
- 4 nagyobb krumpli,
- 2 szál sárgarépa,
- 6 tojás,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 dl tejföl,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 2 evőkanál olaj,
- vegeta, szerecsendió.
A krumplit héjában megfőzőm, megtisztítom, kockákra vágom, a sárgarépát szintúgy. A krumplit, borsót, répát, kukoricát összekeverem. Egy tepsi aljára rakom a sonkaszeleteket, elterítem rajta a gezemicét, meglocsolom az olajjal és sütöm 10-15 percig. A tejfölt a tojásokkal, liszttel, reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval, vegetával alaposan elkeverem és ráöntöm a zöldségekre. Újabb 10 perc sütés és lehet enni.
Kategória: Egyéb |
feltöltötte: kgyt |
Vacsora bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. március 22., vasárnap
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db (kb. 50-60 dkg) csirkemell,
- 15-20 dkg csirkemáj,
- 1 fej hagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 3 dl tejszín,
- 2 evőkanál liszt,
- 10-15 dkg főtt csemegekukorica,
- 10-15 dkg zöldborsó,
- 1 evőkanál friss, vagy
egy csapott kávéskanál szárított tárkony,
- szerecsendió, ételízesítő.
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott csirkemellet. A csirke fehéredéséig pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5 l liter forróvízzel. Ételízesítővel, reszelt szerecsendióval és szükség szerint sóval ízesítjük. Amikor a csirke már majdnem jó, beletesszük a kukoricát, a borsót (lehet fagyasztott és konzerv is), félbevágott májakat és a tárkonyt. Ha megfőtt a borsó és a kukorica, a liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük és kiforraljuk.
Kategória: Levesek hússal |
feltöltötte: kgyt |
Tárkonyos csirkeraguleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva