Warning: Undefined variable $output in /data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line 118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in /data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line 121
Warning: Undefined variable $fix_tags in /data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line 128
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg libamell (csirke, pulyka),
- 10–12 dkg füstölt szalonna,
- egy kisebb fej vöröshagyma,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 kisebb petrezselyemgyökér,
- 2 tojás,
- 1 evőkanál összevágott petrezselyemlevél,
- 1 zsemle,
- tej a zsemle megáztatásához,
- só, bors,
- (esetleg egy kevés morzsa),
- olaj.
A mellet ledaráljuk, a szalonnát fölkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, megkötjük egy kevés zsemlemorzsával és egyben megsütjük kb. 50 perc alatt sütőben. A tepsi alját olajozzuk meg és hintsük be morzsával.
Krumplipürével, vagy rizzsel, mártással tálaljuk. (Tehetünk bele kissé megdinsztelt gombát is.)
Szárazabb húsból érdemes készíteni.