2009. március 23., hétfő
Hozzávalók:
- 1 doboz őszibarack befőtt,
- 1 nagy doboz natúr joghurt,
- 1 doboz tejszín
(én főzőtejszínből csináltam),
- vaníliás cukor,
- csipetnyi fahéj.
(Hoffmann Gigi receptje)
Turmixgépbe öntöm a befőttet a levével együtt (2 fél barack kivételével), a joghurtot, a tejszínt és a vaníliát, fahéjat és összepépesítem. Addig a félretett barackot kis kockákra vágom, mert én szeretem a darabokat is. Ha valaki nem, akkor az összes barackot összeturmixolhatja. Kész is. A befőtt elég cukros, így nem kell cukrot hozzáadni, de ha valaki nagyon édesszájú, megteheti.
jól behűteni, és aki szereti tejszínhabbal díszíteni.
Kategória: Levesek hús nélkül |
feltöltötte: kgyt |
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. március 23., hétfő
Hozzávalók 4 személyre:
- ½ kg őszibarack,
- 20 dkg porcukor,
- őrölt szegfűszeg,
- őrölt fahéj,
- ½ l száraz rizlingbor
(lehet más száraz fehérbor is,
pl. cserszegi, chardonnay, tramini),
- ½ l félszáraz pezsgő.
(Szabó István, Oscar-díjas mesterszakács nyomán, csak felnőtteknek)
Az őszibarackot meghámozzuk, fölkockázzuk. A felét áttörjük szitán, összekeverjük a borral, pezsgővel és fűszerekkel. A gyümölcs másik felét meghintjük a cukorral és ráöntjük a többit, néhány csepp citromlével savanyíthatjuk.
Kategória: Levesek hús nélkül |
feltöltötte: kgyt |
Pezsgős őszibarackleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. március 23., hétfő
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db (kb. 1 kg-os) sárgadinnye,
- 15 dkg porcukor,
- 2,5 tejszín,
- 5 cl konyak,
- citromlé,
- citromhéj,
- szegfűszeg,
- szegfűbors,
- fahéj,
- só.
(Huszár László nyomán)
A sárgadinnyét megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Kb 1/3-át összekeverjük a cukor felével, a konyakkal és a hűtő alsó polcára félretesszük. A többi dinnyét a cukor másik felével és a fűszerekkel puhára főzzük egy liter vízben, azután szitán áttörjük. Hozzáadjuk a félretett dinnyekockákat, a tejszínt, összekeverjük és jól lehűtjük.
Mindenki ízlés szerint savanyíthatja magának citromlével.
Másik változat
Hozzávalók:
- 1 db (kb. 1 kg-os) sárgadinnye,
- 15 dkg porcukor,
- 2,5 dl tejszín,
- 2 dl édes fehérbor,
- 5 cent konyak,
- egy citrom leve
és lereszelt héja,
- csipetnyi só,
- 10-12 szem szegfűszeg,
- 2 szem szegfűbors,
- egy darabka fahéj.
(Regős Nándor nyomán)
A dinnye harmadát kockákra vágjuk, összekeverjük a cukor felével és a konyakkal és hűtőbe tesszük. A dinnye másik felét a maradék cukorral és a fűszerekkel megfőzzük és szitán áttörjük. Hozzáöntjük a citromlevet, bort, tejszínt, beletesszük a dinnyekockákat és jól lehűtve tálaljuk.
Kategória: Levesek hús nélkül |
feltöltötte: kgyt |
Hideg sárgadinnyeleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. március 22., vasárnap
Hozzávalók:
- ½ kg magozott megy,
- 1 vaniliás vagy tejszínes pudingpor,
- cukor ízlés szerint,
- fahéj,
- ½ l tej.
A meggyet felöntöm vízzel, amennyi ellepi, megszórom cukorral, fahéjjal, felforralom.
Míg felforr, a pudingport kikeverem a tejjel. Hozzáöntöm a meggyhez, kevergetem míg besűrűsödik.
Jól lehűtöm. Meggyszószt is így készítek, csak kevesebb folyadékkal.
Kategória: Levesek hús nélkül |
feltöltötte: kgyt |
Gigi meggylevese bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva