Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg zsenge karalábé,
- 1 csirke aprólékja
(nyak, láb, szárnyvég, szív, zúza, háta), - 1 sárgarépa,
- 1 kisebb petrezselyemgyökér,
- 1 kisebb vöröshagyma,
- 1 dl olaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél,
- só, fehérbors,
- szerecsendió,
- 1 húsleveskocka.
A csirkeaprólékot a leveskockával egy kevés vízben puhára főzzük. Az olajon üvegesre pároljuk kissé a fölaprított hagymát, majd fedő alatt a karalábét és fölkarikázott zöldségeket. Amikor majdnem puha, meghintjük a liszttel és kicsit zsírjára pirítjuk. Felengedjük a csirkelevessel és annyi vizet töltünk hozzá, hogy kb. 1,5 l legyen. Sózzuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a tejfölt és kiforraljuk. Meghintjük a petrezselyemlevéllel és forrón tálaljuk.