Ízisz-torta II.
2010. január 18., hétfő
Hozzávalók:
- 6 friss tojás sárgája és fehérje
szétválasztva, - 25 dkg vaj,
- 25 dkg cukor,
- 4 evőkanál kakaó,
- 4 evőkanál rum,
- 4–5 banán karikázva
(más gyümölcsökből is jó, főleg vegyesen), - csipetnyi só,
- kb. 50 dkg babapiskóta.
(sütés nélkül)
A tojássárgákat a cukorral és vajjal habosra mixeljük, kanalanként hozzáadjuk a kakaót, rumot. A fehérjét a csipetnyi sóval keményre verjük és hozzáadjuk a kakaós-rumos masszához. (sűrűbb de kenhető krém kell hogy legyen). A forma aljára és oldalára szorosan egymás mellé lerakjuk a piskótákat, rákenünk a krémből, banánkarikákat (más gyümölcsdarabokat, szeleteket) helyezünk rá, majd ismét krémet és babapiskótát teszünk rá. A forma nagyságától függően 2–3 réteget rakhatunk le. A babapiskótával fejezzük be, fedjük le alufóliával és tegyük egy napra a hűtőbe.
Tálalás előtt kifordítjuk a formából és díszítjük. Ízlés szerint ízesíthetjük, díszíthetjük tejszínhabbal, gyümölccsel, reszelt csokival.