Baba ganoush

Hozzávalók:

  • Két nagy padlizsán,
  • 2–3 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl olivaolaj (szűz),
  • ½ citrom leve,
  • 3–4 evőkanál tahini (szezámmagkrém),
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemlevél
    (vagy egy evőkanálnyi szárított),
  • víz, kis ecet,
  • só, bors szükség és ízlés szerint szerint.

Közel-keleti padlizsán-püré fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, (szárított vagy friss) petrezselyemmel és tahinival.

A padlizsánokat jól átsütjük, meghámozzuk, összetörjük és az összes hozzávalóval alaposan kikeverjük. Az olajat apránként csorgassuk bele! Figyeljünk rá, hogy ne dolgozzunk fém eszközzel, mert attól a padlizsán megbarnul!

Pita kenyérre kenik vagy csak belemártogatják.