Waldorf saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg alma,
  • 30 dkg zeller,
  • 5–6 dkg dióbél,
  • ½ citrom leve,
  • 2 dl evőkanál majonéz,
  • zellerlevél,
  • köménymag,
  • őrölt bors, só.

A zellert felszeletelve pár percig főzzük sós vízben, majd összekeverjük a megtisztított, fölszeletelt almával, meglocsoljuk a citromlével. Hozzáadjuk a borsot, köményt, gorombára vágott diót, ráöntjük a majonézt és jól összekeverjük, Meghintjük összevágott zellerlevéllel és néhány óráig a hűtőben érleljük.

Remoulade-mártás

Hozzávalók 1 literhez:

  • 7 dl majonéz,
  • 2 dl tejszín,
  • 0,5 dl mustár,
  • 5 dkg ecetes uborka,
  • 1 citrom,
  • valamint egy kevés tárkony,
  • metélőhagyma (snidling),
  • petrezselyem,
  • fehérbors és só.

A majonézben elkeverjük a mustárt, a tejszínt, a citrom levét, hozzáadjuk a felaprított uborkát és az apróra vágott zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk s felhasználás előtt néhány óráig lehűtve érleljük.