2010. január 19., kedd
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg libamell (csirke, pulyka),
- 10–12 dkg füstölt szalonna,
- egy kisebb fej vöröshagyma,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 kisebb petrezselyemgyökér,
- 2 tojás,
- 1 evőkanál összevágott petrezselyemlevél,
- 1 zsemle,
- tej a zsemle megáztatásához,
- só, bors,
- (esetleg egy kevés morzsa),
- olaj.
A mellet ledaráljuk, a szalonnát fölkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, megkötjük egy kevés zsemlemorzsával és egyben megsütjük kb. 50 perc alatt sütőben. A tepsi alját olajozzuk meg és hintsük be morzsával.
Krumplipürével, vagy rizzsel, mártással tálaljuk. (Tehetünk bele kissé megdinsztelt gombát is.)
Szárazabb húsból érdemes készíteni.
Kategória: Húsételek |
feltöltötte: ketti |
Zöldséges libamellfasírt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2010. január 19., kedd
Hozzávalók 4 személyre:
- egy sertésdagadó (kb. 80 dkg–1 kg),
- 10 dkg zsír,
- 15 dkg füstölt nyers tarja
vagy húsos füstölt szalonna,
- 2 db zsemle,
- 3 db tojás,
- 15 dkg sertésmáj,
- 5 dkg vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- törött bors, majoránna, pirospaprika, só,
- tej a zsemle beáztatásához,
- 1–2 dl csont- vagy húsleves
(kockából is készülhet).
A sertésdagadót kicsontozzuk, és a közepén hegyes késsel felszúrjuk.
Elkészítjük a tölteléket: a tejbe áztatott és jól kinyomott zsemléket tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a durvára darált májat, a ledarált füstölt húst vagy szalonnát, a megtisztított, darabokra vágott, zsírban kissé megpirított hagymát és szétnyomott fokhagymát, kissé megsózzuk, megfűszerezzük, az egészet jól összekeverjük, beletöltjük a dagadóba, annak a két végét zsineggel összekötjük, a tölteléket a húsban egyenletesen szétnyomkodjuk. Megsózzuk, és tepsibe téve, sütőben locsolgatva szép pirosra sütjük.
A saját levével meglocsolva tálaljuk. Hagymás burgonyasalátát adunk hozzá.
Hidegen is finom.
Kategória: Töltött húsok |
feltöltötte: ketti |
Töltött dagadó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva