Gyümölcsös csirkeleves

Hozzávalók 5–6 személyre:

  • 1 db (kb. 1 kg-os) csirke,
  • 20 dkg borízű alma,
  • 20 dkg kemény őszibarack,
  • 1 dl kefir,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 l csont alaplé,
  • só, cukor,
  • pár szem szegfűbors,
  • citromlé,
  • petrezselyemlevél.

(Regős Nándor receptje)

A feldarabolt csirkét puhára főzzük a csontlevesben, a nagyobb csontokat kivesszük, a húst falatnyi darabokra aprítjuk és visszatesszük a levesbe. Közben a megtisztított, fölkockázott gyümölcsöket megfőzzük kb. ½ l kissé cukros, citromlével savanyított vízben 3–4 szem összetört szegfűborssal (előbb az almát tegyük a vízbe, majd 8–10 perc múlva az őszibarackot).

A gyümölcsöket a főzőlével együtt a húsleveshez öntjük, besűrítjük a kefir- tejföl- liszt- tojás habarással. Felforraljuk és apróra vágott petrezselyemlevéllel meghintve tálaljuk.