Hal erőleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg vegyes apróhal,
  • 50-60 dkg halfej,
  • 4 vastagabb szelet filézett hal,
  • 50 dkg ikra és tej,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 szál petrezselyemgyökér,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 10 szem feketebors,
  • 3-4 szem szegfűbors,
  • 1 mokkáskanál paradicsompüré,
  • só,
  • (esetleg, ízlés szerint egy cső erőspaprika)

A kishalakból, fejekből, zöldségekből, a fűszerekkel erős hallevest főzünk. Amikor minden teljesen megfőtt, a levest leülepítjük, leszűrjük, majd visszatesszük a tűzre és belefőzzük a halszeleteket és a tejet, ikrát. Apró tésztát kifőzünk és azzal kínáljuk.