Pulykaleves japánosan
2010. január 17., vasárnap
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg pulykamell,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 cikk zellergumó,
- 1 szál póréhagyma,
- 30 dkg kínai kel,
- 1 evőkanál szójaszósz,
- 1 pohár édes fehérbor,
- só,
- 4-5 szem szegfűbors összetörve,
- 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt gyömbér,
- egy maréknyi rizstészta.
(Nemeskövi Dénes rögtönzése nyomán)
A falatokra vágott pulykamellet leforrázzuk és hideg vízben feltesszük főni. Amikor a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a fölkockázott zöldségeket, majd néhány perc múlva a karikára vágott pórét és laskára szelt kínai kelt. Fűszerezzük, a főzés végén beleöntjük a bort, a szójaszószt és belefőzzük az összetört tésztát.
Forrón tálaljuk.