Karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg zsenge karalábé,
  • 1 csirke aprólékja
    (nyak, láb, szárnyvég, szív, zúza, háta),
  • 1 sárgarépa,
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér,
  • 1 kisebb vöröshagyma,
  • 1 dl olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél,
  • só, fehérbors,
  • szerecsendió,
  • 1 húsleveskocka.

A csirkeaprólékot a leveskockával egy kevés vízben puhára főzzük. Az olajon üvegesre pároljuk kissé a fölaprított hagymát, majd fedő alatt a karalábét és fölkarikázott zöldségeket. Amikor majdnem puha, meghintjük a liszttel és kicsit zsírjára pirítjuk. Felengedjük a csirkelevessel és annyi vizet töltünk hozzá, hogy kb. 1,5 l legyen. Sózzuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a tejfölt és kiforraljuk. Meghintjük a petrezselyemlevéllel és forrón tálaljuk.