Omlett á lá Ami van

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4–8 db tojás,
  • 1 dl tejföl (vagy tejszín, vagy tej),
  • 1 evőkanál liszt,
  • maradék hús,
    vagy zöldségek (pl. borsó),
    vagy némi gomba,
  • fűszerek,
  • kevés reszelt sajt,
  • egy kevés olaj a sütéshez.

A tojásokat a liszttel és tejföllel (tejszínnel, tejjel) fölverjük, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, oregánó stb. ízlés szerint), belekeverjük, amit találunk (maradék virsli, kolbászvég, utolsó sonkadarab, apróra vágva, zöldborsó, stb.), aztán serpenyőben, kevés forró olajban átsütjük előbb egyik oldalát, majd megfordítjuk, megszórjuk reszelt sajttal és még 1–2 percig hagyjuk sülni.

Feltétnek, vacsorának finom és olcsó.