Rakott pacal camembert sajttal
2009. április 15., szerda
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított, fagyasztott pacal,
- 25 dkg Tihany camembert,
- 2 tojás,
- só, durvára őrölt bors,
- 1 fej hagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- ételízesítő,
- egy csokor vágott petrezselyemzöld.
A pacalt sós, ételízesítős vízben „rongypuhára” főzöm. A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, rádobom a pacalt, borsozom és néhányszor átkeverem. Kihűlés után összekeverem a kisújjnyi csíkokra vágott camembert-rel, a tojásokkal, a petrezselyemzölddel és egy kávéskanál sóval. A keveréket kivajazott tűzálló tálba teszem és forró sütőben kb fél óra alatt készre sütöm.