Hamis orosz krémtorta
2010. január 17., vasárnap
Hozzávalók (12 szelet):
- 10 dkg mazsola,
- 1 dl rum,
- 15 dkg cukor,
- 1 tojássárgája,
- 1 dl tej,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 10 dkg vaj,
- 5 dl tejszín,
- 1 evőkanál zselatin,
- fél dl víz,
- 25 darab babapiskóta,
- 20 dkg cukrozott gyümölcs,
- 1 csomag habfix,
- 1 evőkanál porcukor.
(sütés nélkül)
A mazsolát leöblítjük és a rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött, kevergetve, sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Egy 22 centi átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön. Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixszel habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.