2010. január 20., szerda
Warning: Undefined variable $output in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
121
Warning: Undefined variable $fix_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
128
vagy:
- 10 g bazsalikom,
- 10 g kakukkfű,
- 10 g petrezselyem,
- 10 g rozmaring és
- 10 g szurokfű (oregánó)
Hozzávalók:
- 10 g borsikafű,
- 10 g kakukkfű,
- 5 g levendula,
- 2,5 g rozmaring
Az összetevőkből keveréket készítünk.
Kategória: Fűszerkeverékek |
feltöltötte: ketti |
Provanszi fűszerkeverék bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2010. január 20., szerda
Warning: Undefined variable $output in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
121
Warning: Undefined variable $fix_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
128
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb, vagy 8 kisebb
húsos zöldpaprika,
- 6 db keménytojás,
- 1 db nyers tojás,
- 40–50 dkg sonka,
- só, csipetnyi őrölt bors,
- 1 evőkanál olaj.
A mártáshoz:
- 2 evőkanál olaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2–3 gerezd fokhagyma,
- 1 kg friss vagy
konzervparadicsom,
- só, őrölt bors,
- 2 friss rozmaringág,
vagy 1 kiskanál
szárított rozmaring.
A keménytojást meghámozzuk, a sonkával együtt apróra vágjuk, és a nyers tojással összedolgozzuk. Megborsozzuk, és ha a sonka nem elég sós, kissé meg is sózzuk. A zöldpaprika szár felőli részéről egy szeletet levágunk (a mélyhűtöttről még fagyottan), és a sonkás tölteléket beletömködjük. Tűzálló tálat az olaj felével kikenünk, a töltött paprikákat egymás mellé belefektetjük, és a maradék olajjal megkenjük. 200 fokos (gáz 6. fokozat) sütőbe tolva körülbelül fél óráig sütjük. Közben elkészítjük a mártást: a hagymát finomra vágva az olajon megfonnyasztjuk, a tört fokhagymát és a meghámozott, összevagdalt paradicsomot beleforgatjuk. Sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, és fedő alatt, kis lángon 25 percig pároljuk. Ha túl híg lenne, a végén a fedőt levéve kissé besűrítjük. A rozmaringágat kidobjuk és a paprikákat meglocsoljuk a mártással. Petrezselymes, zöldséges rizzsel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek, Tojás ételek |
feltöltötte: ketti |
Olaszos töltöttpaprika bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2010. január 19., kedd
Warning: Undefined variable $output in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
121
Warning: Undefined variable $fix_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
128
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg–1 kg marhahús egészben
(fehérpecsenye, vesepecsenye, stefánia),
- 1,5 kg durva só,
- 4 tojásfehérje,
- só, bors,
- kakukkfű,
- rozmaring,
- fokhagyma,
- vékony (nem húsos)
füstölt szalonna szeletek,
- kb. 1 dl olaj az elősütéshez.
A sót a tojásfehérjével jól összekeverjük. A húst egészben minden oldalán nagy lángon jól megpirítjuk, majd pici sóval, borssal fűszerezzük. Becsomagoljuk a szalonnaszeletekbe, megszórjuk a kakukkfűvel, a rozmaring ágacskákkal és 2–3 gerezd fokhagymával, majd befedjük a sótésztával (alulra is teszünk egy réteget), és 220 fokos előmelegített sütőben 30–40 percig sütjük. Ha kész, kiszedjük a sóból, eltávolítjuk a szalonna szeleteket, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Köretnek krumplit főzünk két gerezd apróra tört fokhagymával, és olívaolajjal, tejszínnel pürét készítünk belőle, majonézt, vagy ízlés szerint más mártást adunk hozzá. Testes, száraz vörösbor illik hozzá.
(A sült rendkívül finom, szaftos.)
Kategória: Sűltek |
feltöltötte: ketti |
Marhasült sóban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2010. január 19., kedd
Warning: Undefined variable $output in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
121
Warning: Undefined variable $fix_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
128
Hozzávalók 4 személyre:
- 0,8–1 kg báránycomb, vagy lapocka,
- 3–4 evőkanál olaj,
- 1 jó nagy fej vöröshagyma,
- 6–8 gerezd fokhagyma,
- 2 szál (vagy egy kávéskanál
szárított) rozmaring,
- só,
- egy evőkanál natúr paradicsompüré.
A körethez:
- 60 dkg kelbimbó,
- 15 dkg húsos füstölt szalonna,
- ½ dl citromlé,
- só, bors.
A húst megmossuk, leszárítjuk, felvágjuk és téglalap formán kiterítjük. A hagymát megtisztítjuk. Megsózzuk a húst, a fokhagyma felét vékonyra szeletelünk, a húson a megmosott rozmaringlevelekkel együtt elterítjük és rákenjük a paradicsompürét is. Összetekerjük, formázzuk, és megkötözzük.
A sütőt 160 °C-ra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Felszeleteljük a hagymát és a maradék fokhagymát, beletesszük egy tepsibe, ráhelyezzük a húst. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a sütőben puhulásig (kb. egy óra) sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet: megtisztítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós, citromos forró vízbe tesszük, 10–12 percig főzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A kelbimbót leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk.
Kategória: Sűltek |
feltöltötte: ketti |
Fokhagymás báránysült bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva