Goi-Ga
2009. március 21., szombat
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 1 csirke,
- 2-3 evőkanál só,
- 1 kisebb fej káposzta,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál ecet,
- 2 evőkanál cukor,
- 2 friss erős paprika,
- 2 evőkanál vágott petrezselyemlevél
(vagy korianderlevél).
(vietnami csirkesaláta – Juhászné Marikától)
A csirkét gőzön párolja puhára, hagyja kihűlni, majd bőrőzze le, csontozza ki, húsát aprítsa gyufányi darabkákra. A káposztát, hagymát és paprikát vágja finomra. A káposztát 2-3 evőkanál sóval szórja be, hagyja állni. Serpenyőben hevítse föl az olajat, rajta pirítsa a hagymát világosbarnára. Kis tálban keverje össze az ecetet, cukrot és 1 evőkanál sót. Öblítse át a káposztát, csöpögtesse le. Öntse rá az ecetes levet, tegye rá a paprikát, petrezselyemzöldet, hagymát és csirkét, jól keverje össze. Tálalhatja melegen vagy hűtve, egyedül vagy rizzsel, nudlival.