Kapros libamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60-70 dkg libamell
    (csirke, pulyka is lehet),
  • 10 dkg füstölt császárszalonna,
  • 20 dkg vajbab,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 2 db paprika,
  • 2 db kisebb paradicsom,
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott kapor,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 evőkanál liszt/étkezési keményítő,
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
  • só, bors.

A finomra vágott szalonnát kiolvasztjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ezt erős tűzön átforgatjuk, addig, míg kifehéredik a hús, ekkor meghintjük pirospaprikával. Hozzátesszük a földarabolt vajbabot, a kockákra vágott répát, a meghámozott paprikát és paradicsomot. Mintegy 15 percig együtt pároljuk, majd bőségesen megszórjuk kaporral, végül a tejszínnel elkevert liszttel/keményítővel besűrítjük. Rizzsel, vagy krumplikrokettel tálaljuk.