Kapros libamell
2009. március 21., szombat
Hozzávalók 4 személyre:
- 60-70 dkg libamell
(csirke, pulyka is lehet), - 10 dkg füstölt császárszalonna,
- 20 dkg vajbab,
- 10 dkg sárgarépa,
- 2 db paprika,
- 2 db kisebb paradicsom,
- 1 evőkanálnyi apróra vágott kapor,
- 2 dl tejszín,
- 1 evőkanál liszt/étkezési keményítő,
- 1 nagyobb fej vöröshagyma,
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
- só, bors.
A finomra vágott szalonnát kiolvasztjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ezt erős tűzön átforgatjuk, addig, míg kifehéredik a hús, ekkor meghintjük pirospaprikával. Hozzátesszük a földarabolt vajbabot, a kockákra vágott répát, a meghámozott paprikát és paradicsomot. Mintegy 15 percig együtt pároljuk, majd bőségesen megszórjuk kaporral, végül a tejszínnel elkevert liszttel/keményítővel besűrítjük. Rizzsel, vagy krumplikrokettel tálaljuk.