Gyümölcsleves
2009. március 23., hétfő
Hozzávalók 4 személyre:
- 60-70 dkg vegyes idénygyümölcs
- 5 dkg mazsola,
- 1 dl félédes fehérbor,
- 2 dl tejszín,
- 1 kávéskanál étkezési keményítő,
- 2-3 tojássárgája,
- cukor ízlés és a gyümölcsök édességétől függően,
- 6-8 szem szegfűszeg,
- 2-3 szem szegfűbors,
- egy darabka fahéj.
A gyümölcsöket mosás, darabolás után a cukorral, borral és a fűszerekkel puhára főzzük kb. 1 l víz hozzáadásával. A tejszínt simára keverjük a keményítővel és a tojássárgákkal és a levesbe öntjük. Forralni ezután már tilos, mert összerándul és kiválik a tojás! Jól lehűtve fogyasszuk!