Lencsepüréleves
2009. március 21., szombat
Hozzávalók 4 személyre:
- 30-40 dkg lencse,
- 1 szál petrezselyemgyökér,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 kisebb vöröshagyma,
- 2 babérlevél,
- csipetnyi őröltbors,
- 1 evőkanál mustár,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- ½ l füstölthús leve.
A lencsét a füstölthús levében feltesszük főni. Amikor félig puha hozzáadjuk a zöldségeket, mielőtt készre főne, a babérlevelet is. Ha megpuhult, a babért kidobjuk és az egészet pürésítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre. A lisztet a mustárral és tejföllel simára keverjük és a levesbe öntjük, borsozzuk, ha kell még savanyítjuk és sózzuk, és fölforraljuk. Félbevágott keménytojást és falatkákra darabolt füstölthúst adunk hozzá.