Lucskoskáposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg bőrös disznóhús,
  • 40 dkg füstölt oldalas,
  • 1 közepes fej káposzta,
  • 10 dkg gersli (árpagyöngy),
  • 2 dl tejföl,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1 kávéskanálnyi szárított borsikafű.

(ahogy tegnap főztem)

A füstölthúst kevés vízben félig megfőzzük. Amikor már félpuha, beleszórjuk a gerslit és a kockára vágott bőrös diszó- vagy malachúst, majd 15-20 perc múlva a laskára vágott káposztát. Mielőtt elkészülne megszórjuk a borsikafűvel, beletesszük a szétnyomkodott fokhagymát, ha szükséges, sózzuk (nem valószínű, hogy kell), végül belekeverjük a tejfölt.

(Aki akarja, egy kevés vékony rántással sűrítheti.)