Lucskoskáposzta
2009. április 15., szerda
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg bőrös disznóhús,
- 40 dkg füstölt oldalas,
- 1 közepes fej káposzta,
- 10 dkg gersli (árpagyöngy),
- 2 dl tejföl,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1 kávéskanálnyi szárított borsikafű.
(ahogy tegnap főztem)
A füstölthúst kevés vízben félig megfőzzük. Amikor már félpuha, beleszórjuk a gerslit és a kockára vágott bőrös diszó- vagy malachúst, majd 15-20 perc múlva a laskára vágott káposztát. Mielőtt elkészülne megszórjuk a borsikafűvel, beletesszük a szétnyomkodott fokhagymát, ha szükséges, sózzuk (nem valószínű, hogy kell), végül belekeverjük a tejfölt.
(Aki akarja, egy kevés vékony rántással sűrítheti.)