Rántott pacal
2009. március 21., szombat
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg pacal,
- só,
- 1 evőkanálnyi ecet,
- 1-2 babérlevél,
- 1 közepes fej hagyma,
- 12-15 szem bors,
- kb. 10 dkg sajt,
- tojás, liszt, morzsa a bundázáshoz,
- olaj a sütéshez.
A pacalt sós, ecetes vízben teljesen puhára főzzük. A főzőlébe beletesszük a borsot, babért és a vöröshagymát egészben. Amikor megfőtt, lecsorgatjuk és nyolc kb egyforma szeletet alakítunk ki belőle. Négy szeletre egy-egy sajtszeletet teszünk és beborítjuk a maradék pacalszeletekkel. A széleiket alaposan megtűzzük és lisztbe, tojásba, morzsába forgatva a szokásos módon bepanírozzuk (a pacalok bolyhos ill. recés oldala kerüljön belülre). Bő, forró olajban kisütjük. Rizzsel, fejessalátával, tartárral tálaljuk, citromkarikával díszítjük.