Rántott pacal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg pacal,
  • só,
  • 1 evőkanálnyi ecet,
  • 1-2 babérlevél,
  • 1 közepes fej hagyma,
  • 12-15 szem bors,
  • kb. 10 dkg sajt,
  • tojás, liszt, morzsa a bundázáshoz,
  • olaj a sütéshez.

A pacalt sós, ecetes vízben teljesen puhára főzzük. A főzőlébe beletesszük a borsot, babért és a vöröshagymát egészben. Amikor megfőtt, lecsorgatjuk és nyolc kb egyforma szeletet alakítunk ki belőle. Négy szeletre egy-egy sajtszeletet teszünk és beborítjuk a maradék pacalszeletekkel. A széleiket alaposan megtűzzük és lisztbe, tojásba, morzsába forgatva a szokásos módon bepanírozzuk (a pacalok bolyhos ill. recés oldala kerüljön belülre). Bő, forró olajban kisütjük. Rizzsel, fejessalátával, tartárral tálaljuk, citromkarikával díszítjük.