Zöldséges csirke
2009. március 21., szombat
Hozzávalók 4 személyre:
- egy egész csirke,
- 3 fej nagyobb vöröshagyma,
- 3-4 szál sárgarépa,
- néhány szem édeskömény,
- egy mokkáskanálnyi szurokfű
(oregánó), - 5 nagyobb szem burgonya,
- 3-4 dl tejföl,
- 3-4 evőkanál cukor,
- só, bors,
- olaj.
(piemonti étel)
A csirkét feldaraboljuk, a combokat kettévágjuk és besózzuk. Másnap meghámozzuk a zöldségeket és nagyjából egyforma nagyságúra felvágjuk. A felforrósított olajban a csirkedarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd átszedjük egy tűzálló tálba. A megmaradt olajban felolvasztjuk a cukrot és hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, míg a cukor karamellás bevonatot képez rajtuk. A zöldségeket elterítjük a húson, meglocsoljuk a tejföllel. Beborítjuk alufóliával, és 170°C-on kb 45 perc alatt puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát és 10 percig pirulni hagyjuk.