Zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • egy egész csirke,
  • 3 fej nagyobb vöröshagyma,
  • 3-4 szál sárgarépa,
  • néhány szem édeskömény,
  • egy mokkáskanálnyi szurokfű
    (oregánó)
    ,
  • 5 nagyobb szem burgonya,
  • 3-4 dl tejföl,
  • 3-4 evőkanál cukor,
  • só, bors,
  • olaj.

(piemonti étel)

A csirkét feldaraboljuk, a combokat kettévágjuk és besózzuk. Másnap meghámozzuk a zöldségeket és nagyjából egyforma nagyságúra felvágjuk. A felforrósított olajban a csirkedarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd átszedjük egy tűzálló tálba. A megmaradt olajban felolvasztjuk a cukrot és hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, míg a cukor karamellás bevonatot képez rajtuk. A zöldségeket elterítjük a húson, meglocsoljuk a tejföllel. Beborítjuk alufóliával, és 170°C-on kb 45 perc alatt puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát és 10 percig pirulni hagyjuk.