Sóskaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sóska,
  • 20 dkg burgonya (legjobb az újkrumpli),
  • 15 dkg apró kockára vágott főtt sonka vagy tarja,
  • 2 db félbevágott keménytojás,
  • 1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet),
  • 2 dl tejföl,
  • 4 dkg vaj,
  • só, bors.

Megforrósított vajon megpároljuk a megtisztított, megmosott, laskára vágott sóskát. A párolt sóskát felöntjük a levessel, fölforraljuk, leturmixoljuk és belerakjuk a kis kockára vágott krumplit és sonkát. Sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük, amig a krumpli megpuhul. Belekeverjük a tejfölt, és egyszer fölforraljuk.

A félbevágott keménytojásokkal díszítjük.