Sóskaleves
2009. március 23., hétfő
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg sóska,
- 20 dkg burgonya (legjobb az újkrumpli),
- 15 dkg apró kockára vágott főtt sonka vagy tarja,
- 2 db félbevágott keménytojás,
- 1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet),
- 2 dl tejföl,
- 4 dkg vaj,
- só, bors.
Megforrósított vajon megpároljuk a megtisztított, megmosott, laskára vágott sóskát. A párolt sóskát felöntjük a levessel, fölforraljuk, leturmixoljuk és belerakjuk a kis kockára vágott krumplit és sonkát. Sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük, amig a krumpli megpuhul. Belekeverjük a tejfölt, és egyszer fölforraljuk.
A félbevágott keménytojásokkal díszítjük.