Távolkeleti húsleves
2009. március 21., szombat
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg sovány marhahús,
- 10 dkg rizstészta,
- 1 evőkanál szójaszósz,
- 1 pohár (kb. 1,5 dl) édes fehérbor,
- só, bors,
- 1 csapott mokkáskanál őrölt gyömbér,
- 1 db csillagánizs összetörve,
- egy csipetnyi fahéj,
- 1 kisebb szál póréhagyma,
- chilipaprika ízlés szerint,
- ½ l csontlé, vagy húsleves,
- 2 evőkanálnyi olaj.
A marhahúst nagyon vékony csíkokra szeleteljük és a fölforrósított olajban jól kifehérítjük. Ráöntjük a csontlevest, pár perc múlva a földarabolt pórét, befűszerezzük és puhára főzzük. Végül hozzáöntjük a bort, a szójaszószt, kiforraljuk és vékony rizstésztát főzünk bele (3-4 perc).
Ízlés szerint teszünk bele chiliport.