Túrótorta
2010. január 18., hétfő
Hozzávalók:
- 20 dkg sütőmargarin,
- 30 dkg porcukor,
- 5 tojás sárgája,
- 50 dkg túró,
- 1 csomag zselatin,
- 1 dl víz,
- 1,5 dl tej,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- idényjellegű gyümölcs, vagy befőtt,
esetleg 5–6 dkg előzőleg beáztatott mazsola.
(kényelmesen, gyorsan)
A margarint a cukorral, vanilincukorral és a tojások sárgájával egyenletesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót is. Ezután a tejet és a vizet összeöntjük, fölmelegítjük. Amikor már langyos, beleszórjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg az teljesen föloldódik. Ha kész, hozzáöntjük a túrós masszához, jól eldolgozzuk és tortaformába töltjük. Ezután szórunk bele a gyümölcsöt, kb. 20–30 dkg-nyit. Hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára, hogy jól megszilárduljon.