2010. január 18., hétfő
Warning: Undefined variable $output in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
121
Warning: Undefined variable $fix_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
128
Hozzávalók:
- 15 dkg sütőmargarin,
- 4 tojássárgája,
- 1 dkg élesztő 1 dl tejben
– pici cukorral – felfuttatva,
- 30 dkg liszt,
- meggy.
A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje,
- 20 dkg kristálycukor,
- 20 dkg darált dió.
Összegyúrjuk a hozzávalókat és 3 cipóba vesszük. A cipókat egyenként kinyújtjuk, a szélükre egy sorba meggyet teszünk, és mind a két oldalát befelé feltekerjük. A közepébe belerakjuk a tölteléket.
A tepsit kikenjük margarinnal, a tekercsek szélét kevés étolajjal megkenjük, hogy ne ragadjanak össze. Előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Desszertek |
feltöltötte: ketti |
Macskaszem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2010. január 18., hétfő
Warning: Undefined variable $output in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
121
Warning: Undefined variable $fix_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
128
Hozzávalók:
- 20 dkg sütőmargarin,
- 30 dkg porcukor,
- 5 tojás sárgája,
- 50 dkg túró,
- 1 csomag zselatin,
- 1 dl víz,
- 1,5 dl tej,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- idényjellegű gyümölcs, vagy befőtt,
esetleg 5–6 dkg előzőleg beáztatott mazsola.
(kényelmesen, gyorsan)
A margarint a cukorral, vanilincukorral és a tojások sárgájával egyenletesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót is. Ezután a tejet és a vizet összeöntjük, fölmelegítjük. Amikor már langyos, beleszórjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg az teljesen föloldódik. Ha kész, hozzáöntjük a túrós masszához, jól eldolgozzuk és tortaformába töltjük. Ezután szórunk bele a gyümölcsöt, kb. 20–30 dkg-nyit. Hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára, hogy jól megszilárduljon.
Kategória: Desszertek |
feltöltötte: ketti |
Túrótorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. április 14., kedd
Warning: Undefined variable $output in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
121
Warning: Undefined variable $fix_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
128
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg vaj, vagy margarin,
- 4-5 nagyobb fej vöröshagyma,
megtisztítva, szeletekre vágva,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál sima fehér liszt,
- 1,2 l marhahúsleves,
- só, bors,
- 1-2 babérlevél,
- 4 szelet franciakenyér,
- 8-10 dkg reszelt Gruyere sajt.
Megolvasztjuk a vajat a serpenyőben és a hagymaszeleteket 5-10 percig sütjük benne amíg aranybarna nem lesz.
Hozzákeverjük a lisztet, a finomra szeletelt fokhagymát és lassú tűzön sütjük további 1 percet, közben folyamatosan kevergetve. Vegyük félre a tűzről és fokozatosan keverjük hozzá a húslevest. Ízesítsük sóval, borssal, babérlevéllel. Lassan forraljuk fel és kevergetve főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ekkor fedjük le és pároljuk további 20-25 percig. Dobjuk ki a babérlevelet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Készítsünk pirítóst a kenyérszeletekből, tegyünk minden tányérba egyet, szedjük rá a forró levest, szórjuk meg reszelt sajttal és forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek hússal |
feltöltötte: kgyt |
Francia hagymaleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. március 25., szerda
Warning: Undefined variable $output in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
118
Warning: Undefined variable $allowed_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
121
Warning: Undefined variable $fix_tags in
/data/0/5/058a1759-b1d8-43cb-9fd2-839fbcce43b6/karolygyorgy.hu/sub/szakacskonyv/wp-content/plugins/the-excerpt-reloaded.php on line
128
Hozzávalók:
a tésztához:
- 100 g porcukor,
- 200 g margarin vagy vaj,
- 300 g liszt,
- 2 db tojássárgája,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- ½ citrom reszelt héja;
a töltelékhez:
- 500 g alma,
- 100 g darált dió,
- 100 g cukor,
- ½ citrom reszelt héja,
- 50 g zsemlemorzsa,
- őrölt fahéj;
a kenéshez:
a tetejére:
A lisztet a zsiradékkal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és az egészet összedolgozzuk, gömbölyítjük, majd téglalap alakúra formázzuk, és hűtőszekrénybe tesszük, hűtjük, pihentetjük. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük az almatölteléket: a megtisztított, megmosott almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd egy lábasban addig pároljuk, amíg a leve el nem párolog.
Ezután hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat és a diót, majd az egészet összekeverjük és kihűtjük. A pihentetett tésztát két egyenlő részre osztjuk és 5-6 mm vastag, egyforma nagyságú téglalap alakú lapra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot a nyújtófa segítségével a tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük, de arra ügyeljünk, hogy a tésztalap ne piruljon meg, majd kivesszük és kihűtjük.
Ezután ráhintjük a zsemlemorzsát, és egyenletesen elosztjuk rajta a kihűlt almatölteléket, majd beterítjük a másik tésztalappal úgy, hogy az élek és a sarkok fedjék egymást. A tészta felületét felvert tojással megkenjük, és villa segítségével berácsozzuk, megszurkáljuk, […]
Kategória: Desszertek |
feltöltötte: kgyt |
Almáslepény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva