Meggyes gesztenyekrémleves
2009. április 14., kedd
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg gesztenyemassza,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 tojássárgája,
- 5 dkg vaj,
- 2 dl tejszín,
- 1 dl édes fehérbor,
- 1-2 kanál cukor,
- 20-25 dkg magozott meggybefőtt,
- csipetnyi só,
- (ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg).
A gesztenyemasszát szétnyomkodjuk, lábosba tesszük, vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel. Hozzáadjuk a meggyet és a cukrot, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük.
Ízlés szerint őrölt fahéjjal, csipetnyi őrölt szegfűszeggel fűszerezzük. Csészékben tálaljuk.