Bableves korianderrel
2009. április 14., kedd
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg fehérbab,
- 2 nagy sárgarépa,
- 1 nagyobb petrezselyemgyökér,
- 1 hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1,5 – 2 dl főzőtejszín,
- 20-25 dkg füstölt, főtt tarja vagy lapocka,
- 1 csokor apróra vágott korianderlevél
(kínai petrezselyem)
vagy 1 kávéskanál őrölt koriander, - 1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
- 1 púpos kanál ételízesítőpor,
- bors,
- 1 evőkanál liszt,
- 1-2 evőkanál (olíva)olaj.
Az előző este beáztatott babot feltesszük főni, és mikor majdnem készre puhult, hozzáadjuk a kockákra felvágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, belereszeljük a hagymát, és végül befűszerezzük. Ha a zöldségek már megpuhultak, akkor behabarjuk a tejszínnel és liszttel és hozzáadjuk az átpasszírozott fokhagymát is. A kis kockákra vágott tarját vagy lapockát az olajon kissé átpirítjuk és a levesbe tesszük.
(Készíthetünk hozzá apró krumpligombócokat vagy csipetkét betétnek.)