Bableves korianderrel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg fehérbab,
  • 2 nagy sárgarépa,
  • 1 nagyobb petrezselyemgyökér,
  • 1 hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1,5 – 2 dl főzőtejszín,
  • 20-25 dkg füstölt, főtt tarja vagy lapocka,
  • 1 csokor apróra vágott korianderlevél
    (kínai petrezselyem)

    vagy 1 kávéskanál őrölt koriander,
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
  • 1 púpos kanál ételízesítőpor,
  • bors,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1-2 evőkanál (olíva)olaj.

Az előző este beáztatott babot feltesszük főni, és mikor majdnem készre puhult, hozzáadjuk a kockákra felvágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, belereszeljük a hagymát, és végül befűszerezzük. Ha a zöldségek már megpuhultak, akkor behabarjuk a tejszínnel és liszttel és hozzáadjuk az átpasszírozott fokhagymát is. A kis kockákra vágott tarját vagy lapockát az olajon kissé átpirítjuk és a levesbe tesszük.

(Készíthetünk hozzá apró krumpligombócokat vagy csipetkét betétnek.)