Csirkeraguleves almával

Hozzávalók:

  • 1 db 50 dkg körüli csirkemell,
  • 10 dkg darált dió,
  • 2-3 db savanykás alma,
  • 3-4 db csirkemáj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • só, őrölt bors, bazsalikom,
  • reszelt citromhéj,
  • citromlé (ízlés szerint),
  • 3-4 cent cherry,
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél.

Kevés olajon megfuttatjuk a kockákra vágott húst, majd megszórjuk a dióval és az egyik kockára vágott almával. Együtt pároljuk (lefedve) és közben sózzuk. Ezután felengedjük vízzel, és ha a hús már félpuhára főtt, hozzáadjuk a többi kockára vágott almát is. Ha a hús már teljesen puha, beletesszük a három-négyfelé vágott májakat, beleöntjük a cherryt, a citromlét, a többi fűszert és még pár percig főzzük. Majd a lisztet simára keverjük a tejszínnel és a levesbe csorgatjuk. Jól kiforraljuk és apróra vágott petrezselyemlevéllel meghintve tálaljuk.