Csirkeraguleves almával
2009. április 14., kedd
Hozzávalók:
- 1 db 50 dkg körüli csirkemell,
- 10 dkg darált dió,
- 2-3 db savanykás alma,
- 3-4 db csirkemáj,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 dl tejszín,
- só, őrölt bors, bazsalikom,
- reszelt citromhéj,
- citromlé (ízlés szerint),
- 3-4 cent cherry,
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél.
Kevés olajon megfuttatjuk a kockákra vágott húst, majd megszórjuk a dióval és az egyik kockára vágott almával. Együtt pároljuk (lefedve) és közben sózzuk. Ezután felengedjük vízzel, és ha a hús már félpuhára főtt, hozzáadjuk a többi kockára vágott almát is. Ha a hús már teljesen puha, beletesszük a három-négyfelé vágott májakat, beleöntjük a cherryt, a citromlét, a többi fűszert és még pár percig főzzük. Majd a lisztet simára keverjük a tejszínnel és a levesbe csorgatjuk. Jól kiforraljuk és apróra vágott petrezselyemlevéllel meghintve tálaljuk.