2009. április 19., vasárnap
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt tarja,
- 20 dkg sertésapró,
- 30 dkg tengerikása,
- 1 dl olaj,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 2 dl tejföl,
- 5 dkg paradicsompüré,
- 1 kg savanyú káposzta,
- paprika, bors,
- fokhagyma, ételízesítő.
A füstölt tarját a sertésapróval együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tengerikását, ízesítjük, fűszerezzük. A kész tölteléket savanyú káposztalevélbe töltjük, majd paradicsomos alaplével leöntve megfőzzük.
Tejfellel lelocsolva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek |
feltöltötte: kgyt |
Szatmári töltöttkáposzta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. április 5., vasárnap
Hozzávalók:
- 8 vastagabb szelet sonka,
- 25 dkg csemegekukoricakonzerv,
- 25 dkg zöldborsókonzerv,
- 4 nagyobb krumpli,
- 2 szál sárgarépa,
- 6 tojás,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 dl tejföl,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 2 evőkanál olaj,
- vegeta, szerecsendió.
A krumplit héjában megfőzőm, megtisztítom, kockákra vágom, a sárgarépát szintúgy. A krumplit, borsót, répát, kukoricát összekeverem. Egy tepsi aljára rakom a sonkaszeleteket, elterítem rajta a gezemicét, meglocsolom az olajjal és sütöm 10-15 percig. A tejfölt a tojásokkal, liszttel, reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval, vegetával alaposan elkeverem és ráöntöm a zöldségekre. Újabb 10 perc sütés és lehet enni.
Kategória: Egyéb |
feltöltötte: kgyt |
Vacsora bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. március 26., csütörtök
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,2 l teljesen zsírtalanított csont- vagy húsleves,
- 3 dl natur joghurt,
- 2-3 sárgarépa,
- 1 kisebb zeller,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 1 doboz konzerv csemegekukorica,
- 20 dkg laskára vágott édeskáposzta,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem- vagy kaporlevél,
- só, bors.
(bulgár étel)
A csontlevesben megfőzzük a megtisztított, fölszeletelt sárgarépát, zellert, káposztát, belereszeljük a hagymát, beletesszük a kukoricát. Amikor minden puha, hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és besűrítjük a liszt-joghurt habarással. Szükség szerint sózzuk, egy kicsit borsozzuk, meghintjük a petrezselyemmel, vagy kaporral és kiforraljuk. Hidegen is, melegen is finom.
(Ha hidegen fogyasztjuk, főzhetünk bele egy meghámozott, apróra vágott uborkát is.)
Kategória: Levesek hússal |
feltöltötte: kgyt |
Kukoricaleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. március 23., hétfő
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csirke mellcsontja, háta és aprólékja,
- 1 doboz, vagy 20 dkg fagyasztott csemegekukorica,
- ½ l tej,
- 1 db zöldpaprika (lehet egy kicsit csípős),
- só,
- pár szem feketebors,
- csipetnyi szerecsendió,
- őrölt fehérbors,
- reszelt sajt (parmezán).
A csirke csontos részeit egészen kevés sós vízben, pár szem borssal, csipetnyi szerecsendióval csaknem teljesen puhára főzzük, a nagyobb csontokat kidobjuk, hozzáadjuk a kukoricát, a tejet, belekarikázzuk a paprikát és készre főzzük. A végén ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk és reszelt sajtra szedve, vagy a sajttal meghintve forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek hússal |
feltöltötte: kgyt |
Kukoricaleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2009. március 22., vasárnap
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db (kb. 50-60 dkg) csirkemell,
- 15-20 dkg csirkemáj,
- 1 fej hagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 3 dl tejszín,
- 2 evőkanál liszt,
- 10-15 dkg főtt csemegekukorica,
- 10-15 dkg zöldborsó,
- 1 evőkanál friss, vagy
egy csapott kávéskanál szárított tárkony,
- szerecsendió, ételízesítő.
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott csirkemellet. A csirke fehéredéséig pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5 l liter forróvízzel. Ételízesítővel, reszelt szerecsendióval és szükség szerint sóval ízesítjük. Amikor a csirke már majdnem jó, beletesszük a kukoricát, a borsót (lehet fagyasztott és konzerv is), félbevágott májakat és a tárkonyt. Ha megfőtt a borsó és a kukorica, a liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük és kiforraljuk.
Kategória: Levesek hússal |
feltöltötte: kgyt |
Tárkonyos csirkeraguleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva