Fokhagymás csirkeleves
2009. április 14., kedd
- egy közepes csirke földarabolva,
- 10-12 gerezd fokhagyma,
- 2-3 babérlevél,
- 2 db tyúkhúsleveskocka,
- 2-3 evőkanál rizs,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 tojás sárgája,
- kb. 1 dl tejföl,
- 1 evőkanál összevágott petrezselyemlevél.
A csirkét feltesszük főni, kb. 25-30 perc alatt puhára fő. Akkor a húst kivesszük, nagyjából kicsontozzuk és félretesszük. Beletesszük a levesbe a leveskockát és a rizst, kicsivel később a babért és a szétzúzott fokhagymát és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Akkor a tojássárgáját elkeverjük a liszttel, tejföllel és egy kevés vízzel, majd lassan belecsurgatjuk a levesbe. Jól összemelegítjük és visszatesszük bele a húst. A tetejét meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.