Hortobágyi ürügulyás
2009. március 22., vasárnap
Hozzávalók 4 személyre:
- 50-60 dkg ürülapocka,
- 30-40 dkg krumpli,
- 1 jókora vöröshagyma,
- egy szelet (5-6 dkg)
húsos füstöltszalonna, - 1 paradicsom,
- 1 zöldpaprika,
- 1 púpozott evőkanál
piroskaprika, - só, esetleg őröltbors.
A szalonnát fölkockázzuk, kiolvasztjuk és a zsírján a hagymával, paprikával kockára vágott hússal pörköltet készítünk, hozzáadjuk a paradicsomot, felengedjük és a birka öregségétől függően kb. 1 ½ óra hosszat csendesen főzzük. Amikor csaknem puha, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit a zöldpaprikát, ha kell még sózzuk, esetleg borsozzuk és készre főzzük.
Általában rövid lével készül, ha hosszabbra hagyjuk, tehetünk bele csipetkét.