Ludaskása

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg árpagyöngy,
  • 1 libaaprólék,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 kávéskanál pirospaprika,
  • 1 babérlevél,
  • 1 kávéskanál majoránna,
  • 2 evőkanál ételízesítő,
  • bő olaj a hagyma sütéséhez,
  • 2 evőkanál liszt.

Előkészítés: Az árpagyöngyöt a főzés előtt kb. 1 órával hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, egyiket apróra vágjuk, a másikat felkarikázzuk.

Elkészítés: A 2 evőkanál olajat lábasba öntjük, felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a libaaprólékot, a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket és a Delikát ételízesítőt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve lassú tűzön kb. 40 percig pároljuk. Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és lefedve kb. 45 percig lassú tűzön készre főzzük. Serpenyőben bő olajat forrósítunk. A hagymakarikákat megforgatjuk a lisztben, majd a forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük. A ludaskását egy nagy előmelegített tálra szedjük, a ropogós hagymakarikákkal befedve tálaljuk.

Árpagyöngy helyett készíthető rizzsel is, csak akkor a húst és zöldséget kb. 1 óra hosszat főzzük, majd utána tesszük hozzá a rizst, amivel még kb. 25 percig pároljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 480 kcal