Töltött fürj
2009. március 20., péntek
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db fürj,
- 10 dkg angolszalonna,
- 5 dkg sárgarépa,
- 5 dkg kukorica,
- 5 dkg zöldborsó,
- 1 zsemle,
- 1 dl tej,
- 3 tojás,
- 5 dkg gomba,
- só, bors,
- 1 kávéskanál bazsalikom,
- 2 dl olaj.
A madarak hasüregét kinyitjuk, és a nagyobb csontjait kiszedjük. A szalonnát felkockázzuk, és zsírját kisütjük. A gombát és a sárgarépát felszeleteljük, majd a zöldborsóval és kukoricával együtt a szalonnához adjuk. Negyed órát pároljuk.
A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk, és a zöldségekhez keverjük. Fűszerezzük, ráütjük a tojásokat, és jól elkeverjük. Utána a tölteléket a madarak hasába helyezzük, és sütőben 25-30 percig sütjük.
Fűszeres mártással és burgonyakrokettel kínáljuk.