Töltött fürj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db fürj,
  • 10 dkg angolszalonna,
  • 5 dkg sárgarépa,
  • 5 dkg kukorica,
  • 5 dkg zöldborsó,
  • 1 zsemle,
  • 1 dl tej,
  • 3 tojás,
  • 5 dkg gomba,
  • só, bors,
  • 1 kávéskanál bazsalikom,
  • 2 dl olaj.

A madarak hasüregét kinyitjuk, és a nagyobb csontjait kiszedjük. A szalonnát felkockázzuk, és zsírját kisütjük. A gombát és a sárgarépát felszeleteljük, majd a zöldborsóval és kukoricával együtt a szalonnához adjuk. Negyed órát pároljuk.
A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk, és a zöldségekhez keverjük. Fűszerezzük, ráütjük a tojásokat, és jól elkeverjük. Utána a tölteléket a madarak hasába helyezzük, és sütőben 25-30 percig sütjük.
Fűszeres mártással és burgonyakrokettel kínáljuk.