Toszkán bableves
2009. március 21., szombat
Hozzávalók:
- 1 hagyma,
- 1 piros és
- 1 zöldpaprika,
- 1 doboz fehér bab (40 dkg),
- fél evőkanál olivaolaj,
- fél csilipaprika,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 paradicsom,
- 1 l zöldségleves,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 1 kis csomó bazsalikom,
- reszelt parmezán.
(Zuppa di fagioli – konzervből)
A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A paprikákat megtisztítjuk, kicsumázzuk, apróra vágjuk, az apróra vágott chilivel együtt a hagymára dobjuk és tovább pároljuk. A babot leszűrjük, a fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Mindkettőt hozzáadjuk a hagymás paprikához. A paradicsomot megmosom, apróra vágjuk, pürésítjük és a zöldséglevessel együtt szintén hozzáadjuk. A levest felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig főzzük. Apróra vágjuk és hozzáadjuk a bazsalikomot (néhányat félreteszünk a díszítéshez). Reszelt parmezánnal megszórjuk és bazsalikomlevelekkel díszítjük.