Toszkán marhahúsleves
2009. április 14., kedd
Hozzávalók 4 személyre:
- 70-80 dkg rostélyos, csonttal,
- 50-60 dkg ritkacsont,
- 40 dkg vegyes leveszöldség,
- 15-20 dkg gomba,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1 szál póréhagyma,
- só, bors,
- 1 paradicsom,
- parányi olaj (oliva),
- egy evőkanálnyi összevágott petrezselyemlevél,
- 10-15 dkg száraz levestészta,
- kevés reszelt sajt.
A húsból, csontokból kb. 2 liter vízzel erős húslevest főzünk, kicsi lángon kb. 3 óra alatt. Befűszerezzük, bezöldségeljük és amikor kész, a csontokat kidobjuk, a levest leszűrjük. A gombát megdinszteljük, a tésztát megfőzzük és a levesbe tesszük. Meghintjük petrezselyemmel és egy kevés reszelt sajttal. A felszeletelt húst és a zöldségeket külön tálon kínáljuk.