Csi szijolaf
2009. március 22., vasárnap
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagy fej vöröshagyma,
- 2 evőkanálnyi olivaolaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 40 dkg burgonya,
- 40 dkg friss sóska,
- 2 evőkanál korianderlevél
(kínai petrezselyem), - 1-1 evőkanál bazsalikom–
és kaporlevél, - 8-10 szem bors,
- 1 dl tejföl,
- 1 dl joghurt,
- só.
(tadzsik sóskaleves)
Az összes hagymát vágjuk apróra és pirítsuk aranyszínűre az olajon, engedjük föl kb. 1 l vízzel, lassan keverjük bele a lisztet és forraljuk föl. Tegyük bele a kockára vágott krumplit, adjunk hozzá még egy bögrényi vizet, sózzuk, borsozzuk és főzzük mintegy 20 percig. Akkor adjuk hozzá a vékony laskára vágott sóskát és a zöldfűszereket és főzzük még 6-8 percig. Keverjük bele a tejfölt, joghurtot és hagyjuk lefedve állni 5-10 percig.
(Finomabb, ha a víz egy része helyett teljesen zsírtalanított csontlevest használunk.)