Májragu
2010. január 19., kedd
Hozzávalók:
- 60 dkg máj (disznó, borjú, csirke, liba
– vegyesen is finom), - 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- só, bors,
- 1 csapott evőkanálnyi összevágott
petrezselyem- vagy korianderlevél, - majoránna,
- pici olaj.
A hagymát apróra felszeleteljük, az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt májat, és együtt pirítjuk, míg a máj szépen kifehéredik. Borsozzuk, és felöntjük egy pohár vízzel. Amikor a víz már majdnem teljesen elfőtt, hozzáöntjük a bort, a szójaszószt, és beletesszük a petrezselyem- vagy korianderzöldet, majoránnát. Pár percig még főzzük és a legvégén szükség szerint sózzuk, de figyeljünk, mert szójaszósz sós, ezért csak óvatosan!
Rizzsel, zöldséges rizzsel remek.