Petite marmite
2009. március 21., szombat
Hozzávalók 5-6 személyre:
- 40-50 dkg sovány marhahús,
- 1 kisebb csirke,
- 2 szál sárgarépa,
- 2 szál petrezselyemgyökér,
- 2-3 vaskos zellerszár,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- só,
- 10-12 szem bors,
- 1,5 l csont alaplé,
- petrezselyemlevél.
(francia húsleves)
A marhahúst feltesszük főni a csont alaplében. Ha fölforrt, lehabozzuk és csendesen főzzük, amíg csaknem puhára fő. Akkor hozzáadjuk a földarabolt csirkét, befűszerezzük és puhára főzzük.
Egy kevéske, enyhén sós vízben külön megfőzzük a hasábra vágott zöldségeket. A levesből kivett húsdarabokat és a zöldségeket gusztusosan elrendezzük a tányérokon és arra merjük rá a kissé zsírtalanított, forró levest.
Apróra vágott petrezselyemlevéllel meghintjük és friss franciakenyérrel tálaljuk.